Het verhaal…

…achter deze blog.

Eten is een van onze basisbehoeftes, en zovéél meer.

Voor mij betekent het verbinding, ontspanning en gezelligheid. Of het nu gaat om een gezellig familiediner, een picknick in het park of een feestelijke maaltijd, eten is een gelegenheid om samen te komen en te delen in een gemeenschappelijke ervaring.

Het delen van voedsel is een eeuwenoude traditie die in bijna alle culturen wordt gevonden en die de banden tussen mensen versterkt. Door zelfgemaakte heerlijke gerechten te delen, geven mensen niet alleen aan dat ze bereid zijn om voor elkaar te zorgen en elkaar te steunen, maar ook dat ze elkaar vertrouwen en respecteren.

En vergeet vooral niet dat het eten ook een gelegenheid is om te communiceren en te verbinden door middel van gesprekken. Daarnaast kan het gezamenlijk eten een gevoel van saamhorigheid en verbondenheid creëren. Tijdens een maaltijd kunnen mensen met elkaar praten, lachen en genieten van elkaars gezelschap, wat kan leiden tot diepere relaties en vriendschappen.

Opgroeiend in Slowakije heb ik als kind en puber mogen genieten van de Slowaakse, Tsjechische, Hongaarse en Duitse comfort-foods. Zeker niet altijd de hipste gerechten, maar wel ontzettend lekker. Met het schaarste aan ingrediënten konden we wonderen verrichten in onze gezellige ouderwetse keuken met jaren ’80 muziek dreunend uit de radio.

Mijn vader en ook mijn opa toverden dagelijks heerlijkheden uit de oven of de pan, met soms ook minder bekende ingrediënten. Mooie herinneringen koester ik dagelijks door bekende geuren welke nu mijn keuken vullen. Je weet wel, de kleine dingen in het leven.

Vandaar geeft ik je graag een inkijkje in mijn eigen keuken door de recepten van mijn jeugd en mijn eigen verzinsels te delen. Ik zal ook regelmatig verwijzen naar recepten van chef-koks en chef vloggers die mij inspireren met daarbij heerlijke playlists en mijn wijntips.

Geniet ervan!

Bedankt voor het volgen!

Heb je vragen over de recepten?

Voel je vrij om mij te contacteren via ingrid@cocoheaven.nl.

Close
CocoHeaven © Copyright 2021. All rights reserved.
Close

We bakken cookies, maar maken ook gebruik van cookies.   Meer info