Meng de suiker, eieren, zonnebloemolie en kaneel in een kom. Gebruik hiervoor de keukenmachine of een handmixer. Heb je die niet? Je kan zelfs met een pollepel tot een mooi resultaat komen hoor. Even spierballen kweken.
Maak je geen zorgen als het mengsel niet goed bindt, dat gaan we nu oplossen door langzaam de bloem, baksoda, zout en het vanille extract doorheen te mengen. Zie je? Het word al gelijk beter.
Nu mogen de pecannoten en stukjes ananas erdoorheen. Mengen tot alles verdeeld is.
Verdeel het cake beslag over de drie bakvormen, die je natuurlijk al van tevoren hebt bekleedt met bakpapier. :-)
Bak in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, of tot ze goudenbruin zijn en de sponge- cake bij het aanraken terugspringt. De baktijd is altijd afhankelijk van het type oven. Je kunt ook een sateprikker gebruiken om te kijken of het beslag gaar is.
Zijn de cakes klaar? Haal ze uit de oven, zet ze op een rooster en laat even afkoelen.
Als de cakes iets zijn afgekoeld haal je ze uit de vorm en laat je ze volledig afkoelen. Daarna kan je beginnen met het stapelen op een taartplateau of een mooi bord en vullen met een bijvoorbeeld een heerlijke mascarpone crème.