Ga terug

Hummingbird cake

De aboslute topper! In veel variaties mogelijk...vroeger verkocht ik deze als warme broodjes....je moet geduld hebben maar dan heb je wat!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Dessert, Toetje
Keuken American, Engels
Porties 12 personen

Equipment

  • 3 ronde bakvormen ca 20 cm

Ingrediënten
  

  • 300 gr bruine basterd suiker
  • 3 eieren
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 2 rijpe bananen
  • 200 gr ananasschijven heel klein gesnipperd
  • 150 gr pecannoten grof gehakt
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl vanille extract of aroma; of vanille suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl baksoda

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 170 graden.
  • Meng de suiker, eieren, zonnebloemolie en kaneel in een kom. Gebruik hiervoor de keukenmachine of een handmixer. Heb je die niet? Je kan zelfs met een pollepel tot een mooi resultaat komen hoor. Even spierballen kweken.
  • Maak je geen zorgen als het mengsel niet goed bindt, dat gaan we nu oplossen door langzaam de bloem, baksoda, zout en het vanille extract doorheen te mengen. Zie je? Het word al gelijk beter.
  • Nu mogen de pecannoten en stukjes ananas erdoorheen. Mengen tot alles verdeeld is.
  • Verdeel het cake beslag over de drie bakvormen, die je natuurlijk al van tevoren hebt bekleedt met bakpapier. :-)
  • Bak in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, of tot ze goudenbruin zijn en de sponge - cake bij het aanraken terugspringt. De baktijd is altijd afhankelijk van het type oven. Je kunt ook een sateprikker gebruiken om te kijken of het beslag gaar is.
  • Zijn de cakes klaar? Haal ze uit de oven, zet ze op een rooster en laat even afkoelen.
  • Als de cakes iets zijn afgekoeld haal je ze uit de vorm en laat je ze volledig afkoelen. Daarna kan je beginnen met het stapelen op een taartplateau of een mooi bord en vullen met een bijvoorbeeld een heerlijke mascarpone crème.
Trefwoord Bakery