Pesto brood (krans)

1.2K

Of het nu een feestje is met vrienden, een gezellige borrel of een zelfgemaakte soep die schreeuwt om de perfecte begeleiding – ik heb dé oplossing voor je: een Pesto Brood in de vorm van een smaakvolle krans. Snel gemaakt, en nog sneller verdwenen. Dat kan ik je verzekeren. De inspiratie? Die komt rechtstreeks van Nadiyas Bakes van de BBC.

Terugdenkend aan mijn zwangerschap – mijn kleine prins is inmiddels dertien – verdiepte ik me in talloze BBC bak- en kookprogramma’s. Het was het begin van mijn culinaire ontdekkingsreis, waarin ik niet alleen mijn nesteldrang in de keuken omarmde, maar ook mijn Slowaakse, Hongaarse, en Duitse culinaire tradities nieuw leven inblies.

De BBC-chefs werden mijn gidsen, vooral James Martin, Tom Kerridge, en Raymond Blanc, mijn top 3 voorbeelden. Deze lijst is gegroeid tot een veelzijdige waslijst, met Nadiya als een opmerkelijke toevoeging. Haar energie, kleur en snelheid inspireerden me tot nog meer experimenten in de keuken.

Dus, gebaseerd op haar recept, presenteer ik je mijn eigen versie van een ‘Crowned Bread’ – de Pesto brood Krans. Dus, zet je schrap, maak je klaar en bak erop los!

Pesto Krans Brood

Simpel en heerlijk! Een eyecather op de tafel! Voor bij de borrel of gewoon.
Porties 12 slices
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

 • 500 gr T65, of bloem voor witbrood Verkrijgbaar in AH, Plus ed.
 • eetlepel verse of gedroogde rozemarijn optioneel tijm
 • 7 gr zout
 • 25 gr olijfolie f
 • 100 ml melk opgewarmd, niet kokend
 • 7 gr gist /droog/
 • 1 ei, losgeklopt
 • 1 potje groene of rode pesto ongeveer 250 gram
 • handvol sesam of nigellazaad
 • 125 gr geraspte kaas, jong
 • beetje grof zout voor garnering

Instructies

 • Meng de bloem, zout, gist, melk, water en olijfolie in een kom en meng met de hand of een keukenmachine met een brooddeeghaak tot een mooi deeg. Het deeg is klaar als die niet meer plakt aan de kom.
 • Maak een bol van het deeg, leg terug in de kom, bedek met vershoudfolie over de kom en zet op een warme plek in je huis, niet direct in de zon voor ongeveer 1 uur. Na 1 uur zet je de over aan voor 200 graden, hetelucht voor 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Bestrooi je werkbank met bloem, haal de gerezen deeg uit de kom en rol uit met een deegrollen tot een vierkante platte deeg van ongeveer 1-1.5 cm dik. Smeer de pesto eroverheen, niet op de rand, hou 2 cm vrij op de randen. Strooi de kaas overheen en rol het deeg op.
 • Verplaats de rol op de bakplaat, maak een krans van, snij naar wens met een scherp mes in het deeg zoals op het plaatje en besprenkel met sesam, en een beetje grof zout. Laat rusten tot de oven op de juiste temperatuur is en zet in de oven voor ongeveer 30-45 minuten, dit is echter afhankelijk van je oven. Ik bak het brood precies 35 minuten.
 • Pas op…als die klaar is net al te heet eten, je kunt deze pesto krans ook invriezen, maar dan moet je snel zijn, het brood is namelijk zo op! 🙂
Cost: 8 Euro
Gang: Brood, Voor bij de borrel, Voor bij de de soep
Trefwoord: Brood
Like
Close
CocoHeaven © Copyright 2021. All rights reserved.
Close

We bakken cookies, maar maken ook gebruik van cookies.   Meer info