Pesto brood (krans)

499

Heb je een feestje? Borrel met vrienden? Of heb je een heerlijke soep gemaakt en wat er nog erbij mist is een heerlijk brood: Pesto brood in de vorm van een krans. Snel gemaakt en snel op, dat kan ik je verzekeren. De inspiratie komt van Nadiyas Bakes van de BBC.

Toen ik zwanger was van mijn kleine prins – inmiddels dertien jaar oud – keek ik veel BBC bak en kookprogramma’s. Toen begon het allemaal – de nesteldrang met veel ontdekkingen in de keuken. En ook herpakken van mijn tradities uit de slowaaskes, hongaarse & duitse keuken.

Bij de BBC ging ik helemaal in op de chefs a la: James Martin, Tom Kerridge & Raymond Blanc. Mijn top 3 aan voorbeelden. Deze lijst is inmiddels uitgegroeid tot een grote waslijst waar ook Nadiya een mooie plaats heeft ingenomen. Zij is dus een aanraden. Zij inspireerde mij met haar energie, kleur en snelheid tot nog meer experimenteren. Hierbij dus op basis van haar recept mijn versie van een Crowned Bread – De Pesto Krans. Ik zou zeggen: On your marks, get ready and bake!

Pesto Krans Brood

Simpel en heerlijk! Een eyecather op de tafel! Voor bij de borrel of gewoon.
Porties 12 slices
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 40 min

Ingrediënten

 • 500 gr T65, of bloem voor witbrood verkrijbaar in AH, Plus ed
 • eetlepel verse of gedroogde rozemarijn optioneel tijm
 • 7 gr zout
 • 25 gr olijfolie f
 • 100 ml melk opgewarmd, niet kokend
 • 7 gr gist /droog/
 • 1 ei, losgeklopt
 • 1 potje groene of rode pesto ongeveer 250 gram
 • handvol sezam of nigellazaad
 • 125 gr geraspte kaas, jong
 • beetje grof zout voor garnering

Instructies

 • Meng de bloem, zout, gist, melk, water en olijfolie in een kom en meng met de hand of een keukenmachine met een brooddeeghaak tot een mooit deeg. Het deeg is klaar als die niet meer plakt aan de kom.
 • Maak een bol van de deeg, leg terug in de kom, bedek met vershoudfolie over de kom en zet op een warme plek in je huis, niet direct in de zon voor ongeveer 1 uur. Na 1 uur zet je de over aan voor 200 graden, hetelucht voor 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Bestrooi je werkbank met bloem, haal de gerezen deeg uit de kom en rol uit met een deegrollen tot een vierkante platte deeg van ongeveer 1-1.5 cm dik. Smeer de pesto eroveheen, niet op de rand, hou 2 cm vrij op de randen. Strooi de kaas overheen en rol het deeg op.
 • Verplaats de rol op de bakplaat, maak een krans van, snij naar wens met een scherp mes in de deeg zoals op het plaatje en besprenkel met sezam, en een beetje grof zout. Laat rusten tot de oven op de juiste temperatuur is en zet in de oven voor ongeveer 30-45 minuten, dit is echter afhankelijk van je oven. Ik bak de brood precies 35 minuten.
 • Pas op…als die klaar is net al te heet eten, je kunt deze pesto krans ook invriezen, maar dan moet je snle zijn, de brood is namelijk zo op! 🙂
Cost: 8 Euro
Gang: Brood, Voor bij de borrel, Voor bij de de soep
Trefwoord: Brood
Like
Close
CocoHeaven © Copyright 2021. All rights reserved.
Close

We bakken cookies, maar maken ook gebruik van cookies.   Meer info