Rustic Crusty Bread

449
WHAT'S SPECIAL

Simpel, dankbaar en toch een show-stopper!

Brood! Ik kan er zeker niet zonder! Verwnend door goede broden uit Slowakije ben ik maar zelf gaan experimenteren met brood. Hierbij de eerste simpele die ik met jullie deel.

Rustic Crusty Bread

These small but sophisticated blender cakes are not only eye-catching, but full of bright flavor. The rosemary syrup glaze is a must to complete the flavor profile.
Porties 8 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
2 uur 30 min 35 minuten
Totale tijd 3 uur 20 minuten

Equipment

 • Keukenmachine met brooddeeghaak of met de hand
 • Vershoudfolie
 • Keukendoek
 • Rubber spatula
 • Rijsmandje optioneel
 • Gietijzeren pan – middelmaatje optioneel
 • Plantenspuit met water

Ingrediënten

 • 390 gr tarwebloem T65
 • 240 ml water 20-25 graden
 • 7 gr zout
 • 6 gr verse gist
 • 3 el olijflie

Instructies

 • Kneed in de keukenmachine (of met de hand in een grote kom) het meet, het water, zou en de giste gedurende 5 minuten op lage snelheid, daarna op gemiddelde snelheid 7 minuten. Voeg dan ook de olijfolie toe.
 • Als het deeg loslaat van de zijkant van de kom, zet je de machinie uit. Als je met de hand werkt, zal het kneden iets langer duren. Je kunt het deeg met de hand ook op je werkblad kneden dan in een kom, net wat je prettiger vindt. Maak daarna van de deeg een bol en laat in de kom staan. Dek af met folie en keukendoek en leg op een warme plaats, niet te warm. Wel bijvoobeeld op je koeklast, waar de warmtae uitkomt of dichtbij de verwarming. Als het midden zomer is en het is heel erg warm buiten, kan je de kom ergens neerleggen waar de zon niet direcht op straalt. Bij teveel warmte kan het deel overrijzen.
 • Na 1.5 uur rijzen sla je het deeg met je vuist. Maak je handen schoon natuurlijk. 🙂 De deeg zakt en je kunt het met een spatula uithalen en opnieuw vormen tot een bol. Dit doe je op je werkblad die bestoofd is met bloem. Je kunt de bol weer in de kom zetten voor narijs of in een rijsmandje.
 • Laat het deeg nogmaals een uur rijzen. Intussen zet je de oven aan op 230 graden, hetelucht op 210 graden. Optioneel kan je een gietijzeren pan – rond, ovaal laten opwarmen in de oven, zonder de deksel. Als je geen pan hebt, gewoon een bakplaat klaar leggen met bakpapier erop.
 • Als je de pan gebruikt dan haal je m na 10-15 minuten uit de oven en laat je m even afkoelen. Leg bakpapier op je werkbank en drai het rijsmandje om en kiep het brooddeeg op het bakpapier uit. Pak het deeg op door het bakpapier vast te pakken aan twee kanten en leg voorzichtig in de pan. Leg de pan in de oven en zet de pandeksel erop. Zet de timer op 25 minuten. Sproei met de plantenspuit water in de over zodat er stoom onstaat en doe de oven dicht.
  Na 25 minuten haal je de deksel eraf. Spuit je weer wat water in de oven, oven dicht en timer voor ongeveer tien minuten aan. De temperatuur op 210 graden zetten. Het brood is klaar als hij een donkergoudbruine kleur aan de bovenkant heeft. Haal de pan eruit, laat 15 min afkoelen in de pan, uithalen uit de pan en leg op een rooster om nog meer af te koelen. Daarna smullen van de brood. Inriezen kan ook.
 • Als je zonder pan werkt, dan draai je de deeg om vanuit het rijsmandje op het bakpapier. Zet de bakplaat in de oven. Sproei wat water om de brood heen voor wat stoom en zet voor 25 aan de bak. Daarna weer wat water sproeien en weer voor 10 minuten verder bakken op lagere temperatuur.
  Als de brood donkergoudbruin is, haal m eruit en laat even afkoelen.
 • LET OP: iedere oven is anders, experimenteer met de temperatuur zodat je brood wel goed afbakt en niet te donker wordt, of droog.
Cost: 4 Euro
Gang: Breakfast, Snack
Trefwoord: Bakery

Heb je deze recept gemaakt?

Laat mij weten hoe je het resultaat vond? Laat een bericht achter en tag @cocoheaven.nl op Instagram en hashtag  #cocoheaven.nl.

Like
Close
CocoHeaven © Copyright 2021. All rights reserved.
Close

We bakken cookies, maar maken ook gebruik van cookies.   Meer info