Meng de bloem, zout, gist, melk, water en olijfolie in een kom en meng met de hand of een keukenmachine met een brooddeeghaak tot een mooi deeg. Het deeg is klaar als die niet meer plakt aan de kom.
Maak een bol van het deeg, leg terug in de kom, bedek met vershoudfolie over de kom en zet op een warme plek in je huis, niet direct in de zon voor ongeveer 1 uur. Na 1 uur zet je de over aan voor 200 graden, hetelucht voor 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestrooi je werkbank met bloem, haal de gerezen deeg uit de kom en rol uit met een deegrollen tot een vierkante platte deeg van ongeveer 1-1.5 cm dik. Smeer de pesto eroverheen, niet op de rand, hou 2 cm vrij op de randen. Strooi de kaas overheen en rol het deeg op.
Verplaats de rol op de bakplaat, maak een krans van, snij naar wens met een scherp mes in het deeg zoals op het plaatje en besprenkel met sesam, en een beetje grof zout. Laat rusten tot de oven op de juiste temperatuur is en zet in de oven voor ongeveer 30-45 minuten, dit is echter afhankelijk van je oven. Ik bak het brood precies 35 minuten.
Pas op...als die klaar is net al te heet eten, je kunt deze pesto krans ook invriezen, maar dan moet je snel zijn, het brood is namelijk zo op! :-)