Ga terug
Flapjack CocoHeaven

THE flapjacks!

Chewy, crunchy...vol met energie...calorieën tellen we niet! :-)
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Breakfast, Dessert, Snack
Keuken Engels
Porties 8 personen
calorieën 180 kcal

Equipment

  • Bakplaat 20 x 30 cm
  • Bakpapier
  • Spatula
  • Pannetje voor smelten van boter, suiker en honing
  • Grote kom

Ingrediënten
  

  • 25 ml honing of golden siroop of 50 ml maple siroop - yummie
  • 250 gr boter
  • 200 gr lichtbruine suiker
  • 140 gr gemalen kokos
  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr havermout
  • 200 gr rozijnen of: craneberries

Instructies
 

  • Oven opwarmen op 190 graden, heteluchtoven op 170 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Op een laag vuur in een pan boter, honing en suiker laten smelten - niet laten koken. Optioneel kan je i.p.v. honing maple siroop gebruiken, het geeft iets uitgesprokener smaak.
  • Mix de droge ingredienten door elkaar in een grote kom en meng de gesmolten mengsel erdoor. Heel goed doorroeren totdat alles goed gemengd is. Je krijgt dan een soor van kruimelig beslag.
  • Doe het beslag op de bakplaat, verdeel het evenwichting en strijk de bovenknat vlak en druk met een voork stevig aan.
  • Bak de flapjacks ongeveer 15-20 minuten tot de bovenkant van de koek goudbruin van kleur is.
  • Haal de bakplaat uit de oven, laat de koek goed afkoelen. Daarna kan de platkoek in repen snijden en daarna volledig laten afkoelen.
  • Als de Flapjack volledig is afgekoeld, breek in voorgesneden repen.
    En smullen maar! Je kunt de flapjack repen een paar dagen in een trommel bewaren. Uit ervaring weet ik dat het niet lukt. Vandaar kan ik jullie ook niet precies vertellen na hoeveel dagen de flapjack nog steeds lekker smaakt. :-)