Mascarpone vanille crème

1.1K

Mag ik het recept ajb? Serieus! Zo eenvoudig. Dat dacht ik echt. Toen ik regelmatig deze vraag kreeg. Ik besef nu dat we in deze gehaaste wereld vaak ingewikkelde recepten maken en soms ook verwachten dat als iets heerlijk smaakt het ook ingewikkeld moet zijn. Dat is het dus niet zo. Deze crème is ook minder zoet, dus als je tijdens het maken even een lepeltje wegsnoept hoef jij je ook geen schuldgevoel aanpraten.

Mascarpone vanille crème

Heerlijke crème voor bijna al jouw stapelbaksels, maar ook voor cupcakes!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 2 tl vanille extract
  • 100 gr poedersuiker

Instructies

  • In een kom klop je het slagroom met een lepel poedersuiker tot yoghurt dikte
  • Leg in de koeling om even te rusten. In de tussentijd meng in een andere kom mascarpone, vanille extract en de poedersuiker tot een mooie massa.
  • Haal de opgeklopte suiker uit de koeling met meng rustig in gedeeltes door de mascarpone crème heen. Je kunt hiervoor een pollepel gebruiken. Kies je voor een mixer, gebruik dan de laagste stand en wees voorzichtig zodat de slagroom niet stift. Als alles goed gemengd is, leg de crème even een uur rusten in de koeling.
  • De crème is 2-3 dagen houdbaar in de koeling. Wil je een andere smaak? Citroen? Aardbei? Vervang het extract door een ander extract. Bij citroen kan je ook rasp van citroenschil toevoegen, bij aardbei ook 2 lepels aardbeien jam.
Gang: Dessert

Join the Conversation

Comments are closed.

Like
Close
CocoHeaven © Copyright 2021. All rights reserved.
Close

We bakken cookies, maar maken ook gebruik van cookies.   Meer info