Blueberry Crumble Slices

10

Blueberry Crumble Slices

Deze kleine zoete maar ook frisse tussendoortje is plezier voor het oog en een verfijnde smaaksensatie.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 40 min

Ingrediënten

Deeg

  • boter, voor het invetten
  • 210 gr patentbloem
  • 110 gr fijne kristalsuiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gr ongezouten roomboter, koud
  • 1 eidooier
  • 1 tl versgeraspt citroen of sinasappelrasp

Voor de vulling

  • 250 gr blauwe bessen
  • 35 gr kristalsuiker
  • 2 tl maizena
  • 1 tl geraspte citroen- of sinasappelschil
  • 1 el versgeperst citroen- of sinasappelsap
  • 2 el rauwe rietsuiker

Instructies

  • Voorverwarm de oven op 200 graden. Beboter een platte bakvorm van ongveer 20×20 cm en bekleed met bakpapier.
  • Meng de bloem, suiker, het bakpoeder en de zout in een grote mengkom. Voeg de boter, eidooier en de citroenschil toe. Kneed alles met je vingers tot een kruimelig deed – niet te lang kneden dus. Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem van de bakvorm. Strooien, niet aandrukken = het is tenslotte een crunchy crumble. 🙂
  • Meng de blauwe bessen, suiker, maizena, citroenrasp en het sap in een kom. Verdeel het fruitmengsel over het deeg in de bakvorm.
  • Strooi het resterende kruimeldeeg over de blauwe bessen. Besprenkel met rietstuiker. Wil je een andere sensatie: meg geraspte kokos of gehakte noten door de suiker heen.
  • Bak de crumble ongeveer 30-35 minuten. De baktijd is afhankelijk van het type oven. Als de bovenkant goudkleurig is – haal de bakvorm uit de oven.
  • Laat de crumble helemaal afkoelen. Je kunt hem in de koelkast tot 3 dagen bewaren. Als dat lukt. 🙂
  • Snijd de crumble voor het serveren in vierkantjes. Je kun de crumble koud nuttigen of even verwarmen.
Like
Close
CocoHeaven © Copyright 2021. All rights reserved.
Close

We bakken cookies, maar maken ook gebruik van cookies.   Meer info